En teleskopstang er netop din forlængede arm til at få udført arbejdet nemmere og mere grundigt, end det ellers ikke ville kunne lade sig gøre uden brugen af dem.

Men det er ikke til et hvilket som helst erhverv – og for den sags skyld til almindeligt rengøringsarbejde – som man bruger teleskopstænger til.

Hvis du tror, det har noget med at kigge på stjerner at gøre, så tager du desværre fejl, for udvalget af teleskopstænger hænger nemlig sammen med tjansen som vinduespudser, om man så pudser vinduer som professionel vinduespudser eller som privatperson, der skal have pudset ruderne på hjemmeboligen.

Den ansatte vinduespudser bestræber sig på at gøre sit arbejdet bedst muligt, da han netop er hyret ind til dette, hvorfor man ser ham som en ren edderkoppemand bevæge sig rundt på især ydersiderne af større kontorbygninger og pudse vinduer.

Her har han ofte blot en spand med rengøringsmidler, en skraber og indvasker med sig, hvor han med mange års erfaring kan gøre mange ruder rene på kort tid med sit hejseværk på den ydre side af kontorbygninger.

Udstyret skal netop ikke være for omfangsrigt og fylde for meget under arbejdet, men teleskopstænger kan netop være et værktøj til at gøre arbejdet nemmere at udføre – og stadig gøres grundigt.

Vinduespudseren tager sin skraber eller vasker og monterer den for enden af stangen, og så kan den forlænges, så man kan nå fjernere ruder, uden man skal hen og hejses rundt.

Disse teleskopstænger kan fås i forskellige længder, så vinduespudseren nemmere kan komme omkring og få udført sit arbejdere hurtigere, uden at gå på kompromis med den gode kvalitet.

Teleskopstængerne kan også købes som en anordning med slange, hvor der kan føres rengøringsvand igennem, hvilket man ofte ser ved vinduespudsere med større udstyr.

Som privatperson kan teleskopstænger også hjælpe på at få pudset ruderne, hvis man generelt har svært ved at nå dem alle sammen.