Hvem havde lige troet, at en så lille bestanddel af den store svømmeverden, nemlig en badehætte, kan have haft så forskellige betydning gennem tiden og være brugt til så mange forskellige formål? Det er dog imidlertid sandheden, og den vil vi kort og trinvist gennemgå her.

Vi skal faktisk tilbage til slutningen af 1800-tallet for at finde de første eksempler på den moderne badehætte, for her opfandt man det gummi, der bliver brugt i badehætter.

Badehætter blev dog oftest brugt til at holde hår ude af svømmebassinet og eventuelt undgå, at det meste af håret blev vådt.

Det kom også på mode at have en badehætte, og de kunne op gennem tiden fås i forskellige former og med diverse logoer, og den mode har så haft både høj- og lavkonjunktur siden da.

Senere lærte videnskaben, at man svømmer hurtigere, hvis der er mindre hår på kroppen som modstand, hvorfor det blev fordelagtigt for den gode svømmer at skille sig af med unødvendigt hår, men hvis man ikke havde lyst til at være skaldet, kunne man stadig bruge en badehætte.

Nu om dage forbedrer man konstant badehættens funktion, så den både mindsker vandmodstanden og er generelt god for gennemstrømningen for svømmeren, men samtidig yder god isolering for hovedbunden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *