En kulfiberplader fås i forskellige tykkelser og vævninger alt efter hvad du skal bruge din kulfiber til. Du kan købe alle slags hos HF Industri og Marine.

Kulfiber er naturligt stærkt materiale som kan bruges til forstærkning i mange sammenhænge. Fibrene er de samme som findes i diamanter. Vævningen er den samme som bruges i denim stof. Det gør materialet ekstra stærkt.

Kulfiber kan bruges i stedet for træ, metal og plastik. Og det er ofte brugt i kompositprodukter.

Hvorfor vælge kulfiber?

Kulfiber er både stærkt og vejer ikke særligt meget. Det kan bruges i et væld af forskellige brancher. Det er populært at bruge til at bygge modelfly og droner af. En kulfiberplade er god til at skære delene ud af.

Hvor de forskellige dele skal have andre former kan du klippe en kulfibermåtte til og klistre den på modellen så måtten former sig som du ønsker det.

Bruges også i bygninger

Konstruktioner der skal bære meget eller bliver udsat for en særlig belastning kan afstives med kulfiber. I byggeri kan store fibermåtter bruges som et dækningslag som sikrer konstruktionen så den ikke knækker eller bryder sammen.

Bærende konstruktioner kan sålede beklædes med carbonmåtter for at afstive. Det kan være broprojekter eller bjælker mellem etager.

Cykler bruge kulfiber

Der er meget sportsudstyr der bliver lavet i kulfiber. Carbon-cykler har et stel af kulfiber. Det gør cyklen ekstrem stærk for store belastninger samtidig med at den er ultra let. Carbon spiller også en stor rolle i tennisketchere.

I golf bruges carbon til at konstruere lettere køller. Det er med til at forebygge skader i armen når golfkøllen svinges med stor kraft. Carbon er også blevet populær i vintersporten. I stigende grad er ski og snowboards lavet at kulfiber. Det giver mere fleksible ski der ikke knækker så let.