Hvis du ikke lige er med på virksomhedsjargonen i lager- og byggefirmaer, så ved du måske ikke, hvad en løfteåg er.

Men det kan lidt forklares som en konstruktion, der er med til at fordele vægten af det eller de element(er), som man skal til at have løftet.

I mangel af bedre kan man sige, at der er tale om en bestanddel til et hejse- eller kranværk, der således kommer i mange forskellige former og faconer.

Alle brancher kan nok blive enige om, at arbejdet skal kunne udføres mest effektivt og effektfuldt uden skader på hverken personale eller materiale, hvilket blandt andet tæller en løfteåg.

I den forbindelse ser man derfor løfteåg bliver brugt i mange forskellige brancher, hvor man begår sig med mange og specielt tunge sager, der skal løftes, flyttes og/eller transporteres over kortere eller længere afstande.

Ja, man kan faktisk sige, at en løfteåg er uundværlig, hvis man ønsker at drive et effektivt firma, der har ambitioner udover ansættelse af mere end chefen og en lærling og ønsker større ekspansion.

En god løfteåg kan nemlig løfte mange flere kilo på samme tid, end selv en stærk medarbejder kan overkomme i ét træk, og så aflaster man også medarbejderens krop på den front samtidig, da mange personer løfter forkert og således gør skade på kroppen.

En løfteåg kan benyttes både udendørs og indendørs og påmonteres og sættes sammen med mange forskellige løfteanordninger.

Blandt andet kan en løfteåg bruges i sammenhæng med en vakuumløfter, når der skal løftes porøse genstande, som kunne være vindues-ruder, hvor vægten både skal fordeles ligeligt, og man skal kunne transportere ruden, uden den begynder at svinge rundt. Der skal man købe en egnet løfteåg til formålet.

Også, som nævnt, på den indendørsfront ser man løfteåg benyttet, der kan bruges til hjælp med at flytte rundt på mange ting i specielt lagersammenhænge. 

Det kan blandt andet være træplader, store og tunge poser, fliser, ja, det er faktisk kun effekten ved løfteågen, som sætter grænserne for, hvad der kan lade sig gøre.

Det smarte ved en løfteåg er også, at hvis man implementerer den korrekte i et lagerfirma, så kan man bruge den i hejseforbindelse, så ting kan bliver transporteret under loftet fremfor at gøres langs jorden.

På den måde sparer man opbevarings-plads og udnytter hele rummet i et lager.

Som sagt gælder det dog om at købe den korrekte løfteåg til den specifikke opgave, da der findes mange forskellige til forskellige formål.