Hvis du er passioneret omkring ridning og heste, så har du måske en drøm om din helt egen ridebane. Det er klart at en ridebane kræver plads, så det går kun hvis du bor et sted med en stor grund.

Men hvis du allerede har flere heste og en stald til dem på din ejendom, så har du sikkert også plads til en ridebane. En standardridebane til dressur er på 20×40 meter. Men deltager du i internationale konkurrencer bør den være på 20×60 meter. Det svarer til 1.200 kvm.

Andre ridebanestørrelser

Springbaner har en lidt anden størrelse fordi de kræver mere plads. En springbane er typisk på 50×100 meter. Hvis du har tænkt at du vil bruge ridebanen at arrangere events, så skal der også være plads til tilskuere.

Der skal være mindst 20 meters afstand mellem bane og tilskuere. Så en bane af denne størrelse kræver en god stor grund.

Planlæg placeringen

Underlaget skal kunne holde til ridning. Du skal derfor undersøge hvordan jordforholdene er der hvor du vil anlægge din ridebane. Det er en god idé at anlægge dræn, så banen ikke bliver sumpet eller oversvømmet.

Tænk også over hældningen på banen. Og om der er læ. Selvom du har fundet den perfekte placering, så skal der også være god adgang til banen i forholde til stalden.

Anlæg udendørs bokse

Hvis du har plads til det kan du anlægge udendørs bokse tæt på banen, så er du ikke afhængig af transport fra stald til ridebane. Hvis du laver et par gæstebokse kan du tilbyde gæster at overnatte i forbindelse med små arrangementer. Udebokse til heste fås færdige i moduler så du bare skal sætte dem op. Se hos Midtjyden Staldinventar hvordan de ser ud. Udendørs bokse giver bedre luft og miljø for hestene.