Som forældre til små eller halvstore børn går I sikkert rundt i evig bekymring over, hvorvidt jeres børn udsættes for skadelige stoffer i hverdagen. Og der er i en vis udstrækning god grund til bekymring. Vi omgiver os nemlig mere flere potentielt farlige kemikalier end nogen sinde før. Kemi i hverdagen optræder i form af kunstige tilsætningsstoffer i maden, blødgører i plastik, duftstoffer i såvel luften, vi indånder, som de sæber og lotions, vi påfører vores hud – og så som pesticid rester og farve i det tøj, vi ifører os hver eneste dag.

Økologisk sengetøj – sov sundt og behageligt

Måske er du af samme grund meget opmærksom på, hvilket tøj, du køber til dit barn. Allerhelst skal det være fremstillet af rene, naturlige materialer, som for eksempel uld, bomuld, hør eller silke. Dernæst skal tøj – såvel t-shirts og bukser som undertøj, sokker og body stockings – være produceret økologisk. Økologiske stoffer indeholder ikke pesticid rester, som kan sidde i plantefibrene på for eksempel bomulds tøj, og det er behandlet skånsomt uden at være en belastning for miljøet. Dette indebærer, at økologisk tøj ikke er bleget eller behandlet med kunstig farve eller andre kemikalier, som bliver siddende i tøjet.

Det samme gør sig gældende for økologisk sengetøj. Og da vi tilbringer lige så mange timer af døgnet i vores sengetøj, som vi gør i vores hverdags tøj, skal sengetøj også helst være økologisk. For børn er det særligt vigtigt, at du betrækker dyner, madrasser og puder med økologisk sengetøj, da de – især de mindste – tilbringer en del mere tid i sengen end voksne mennesker.

Find lækkert økologik sengetøj online

Når du vælger økologisk sengetøj, fjerner du endnu en faktor i den ligning, som udgør dit barns samlede daglige udsættelse for allergener og hormonforstyrrende stoffer. Du kan købe Økologisk sengetøj til dig selv og dine børn på babynature.dk