Onde tunger vil mene, at kunstige juletræer aldrig kan excellere oplevelsen ved et levende juletræ, men den opfattelse vil vi gerne anfægte med dette indlæg.

Hele pointen med et juletræ er i vores optik at skabe den rette julestemning. Juletræet er om noget samlingspunktet i juletiden og det element, man tænker på, når snakken falder på juletiden. Der kan være mange forskellige traditioner fra husstande til hele kulturer omkring, hvordan man fejrer julen, men rigtig mange kan blive enige om, at der skal bruges et juletræ dertil.

Og det samme tænker butikkerne tit, da de gerne vil skabe en hyggelig julestemning i tiden op til julen, hvor et levende juletræ blot vil holde nogle dage, som man ser det i de private hjem i tiden kort før jul til lige omkring nytår, hvor stort set alle nålene er faldet af af sig selv.

Det kan butikkerne blandt flere fordele undgå, hvis de vælger at benytte kunstige juletræer fremfor dem, man fælder i skoven og pynter op. Med kunstige juletræer bevarer de glansen og holder på nålene i rigtig lang tid.

Måske er du også som virksomhedsejer ude i, at du gerne vil indføre lidt julestemning i kontorlandskabet, hvorfor et kunstigt juletræ er vejen frem.

Der er nemlig andre fordele ved at bruge den kunstige variant udover de vedvarende farver og nåle. Du slipper også for at skulle vande træet og for den sags skyld have juletræet opsat i en juletræsfod, hvor det eventuelt kan få tilført vand. Her kan du nøjes med en lettere løsning, der ikke fordrer opbevaring af vand.

Endvidere slipper butikkerne og kontorerne også for utøj i form af insekter og eventuelle lugtgener, det kan føre med sig, for når butikken og kontorarbejdet skal passes, er der ikke i samme omfang som derhjemme tid til at passe juletræet, hvorfor et kunstigt juletræ er den smarte løsning, man opnår den rette stemning med i lang tid.