Vi producerer enorme mængder skrald hver dag

Vi producerer hver dag enorme mængder skrald i Danmark og alle andre lande. Det er ikke småting som ryger ud – tænk selv engang over, hvor meget du dagligt smider i én eller anden form for skraldespand. Det kan være alt fra madrester til papir, brugte kontorartikler pap eller alt muligt andet, som vi ikke benytter længere.

I nogle byer er der sågar “forbrændingsanlæg”, hvor man hver dag brænder tonsvis af affald, som generer varne til borgernes fjernvarmeanlæg. Det er faktisk ret effektivt og en god ide, så vi ikke får uhumske skraldepladser.

Men før affaldet når ud til forbrændingsanlægget, så skal det jo lige samles sammen, og her er det at du og jeg og skraldespandene kommer ind i billedet.

Hvilke typer skraldespande findes der?

Der findes naturligvis indendørs- og udendørs skraldespande. I denne omgang vil vi dog fokusere på indendørs skraldespande til primært insitutioner og erhverv.

Du finder indendørs skraldespande i eksempelvis virksomheder, restauranter, hoteller, skoler, indkøbscentre m.fl. Det er allesammen steder, som dagligt har behov for at opsamle betydelige mængder skrald, og uden effektive skraldespande ville det hele være et et kaos af skrald.

Når du eller din arbejdsplads skal vælge jeres skraldepande, så skal I selvfølgelig se på, hvad der passer til jer. Helt overordnet kan I dele udvalget op i følgende 4 katagorier: Klassiske kontorspande, pedal skraldespande, skraldespande i rustfrit stål samt affaldsbeholdere.

Hvis I arbejder i et kontormiljø, så vil det selvfølgelig være oplagt at anvende den klassiske kontorspand. Pedalskraldespanden er også altid god, for med den kan du bare træde på en pedal, så tipper låget op af sig selv, så du ikke behøver at bøje dig ned. 

De rustfrie modeller er mere robuste, og kan bedre holde til, at du smider større og tungere ned i dem.

Og endelig er der jo den klassiske affaldsbeholder, som er fantastisk til alle former for affald, eksempelvis store mængder madaffald på skoler i kantiner eller på restauranter. Hvis du ønsker at objektsortere dit affald, så findes der også en affaldsbeholder, som giver dig den mulighed. Og det er jo meget godt i disse tider, hvor der er fokus på affaldssortering af hensyn til miljøet.

Du kan også få beholdere som er brandsikre, hvilket er en god ide, da eksempelvis papiraffald  jo er let antændeligt.

I skal finde jeres egen favorit

Brug lidt tid på at finde den type skraldespand I har behov for. Klik på linket længere oppe i teksten, hvor I finder et kæmpe udvalg, og helt sikkert også noget som passe til jer.