Ridesport er ikke kendt for at være den billigste fritidsaktivitet, man kan vælge, og en stor del af grunden bag er den mængde af udstyr, det er nødvendigt at anskaffe sig, før at man overhovedet kan sætte sig op i sadlen. Først og fremmest er der al påklædningen man som rytter har brug for, men langt hen ad vejen kan man faktisk klare sig med ganske få ting, så længe man selvfølgelig har styr på sikkerhedsudstyret. Dertil kommer al udstyret, der skal bruges til hesten. Alt fra udstyr til pleje, som strigler, basisudstyr, som grimer, og selvfølgelig rideudstyret såsom sadel og hovedtøj.

Når man først er kommet i gang med ridningen, er en af de første ting, man bør anskaffe sig til træningen en ridepisk. Ridepiske er både omdiskuteret og undervurderet, men bruges de korrekt, er de en uundværlig del af træningens værktøjskasse, uanset om man rider dressur, spring eller noget tredje. En pisk fungerer både som en forlænget hånd og som en ekstra kontaktflade, så man kan skabe berøring med hesten på de punkter, man vil aktivere under ridningen.

Selvom en pisk kan bruges til de mange forskellige discipliner indenfor ridesportens verden, er ikke alle piske ens. Det er derfor vigtigt at vælge den rette type pisk, der passer til formålet. Indenfor dressur er det den lange dressurpisk, man oftest benytter. Den er velegnet til at aktivere hestens bagpart og bagben modsat den meget korte springpisk. Springpiskens formål er at agere som ekstra støtte under ridningen og bør ikke flagre rundt, når man skal over forhindringerne. Af samme årsag vil springpisken typisk være placeret mod hestens skulder, hvor dressurpisken vil pege bagud mod hestens bagpart. Derudover findes der et hav af andre piske, såvel som både dressur- og springpiske fås i forskellige længder, så de passer til både hest og rytters størrelse.