Der er intet så skønt som at give en gave, som man selv har produceret og tænkt til en helt særlig person. Det kan være svært altid at finde motivationen eller kreativiteten til de hjemmelavede gaver, men hvis du starter med at købe lidt nyt til din egen hobby-kurv, kommer det måske helt af sig selv.

En klassisk gave – uanset om den er hjemmelavet eller ej – er smykker. Hvis man er forælder, har man garanteret fået et par perlearmbånd med hjem fra børnehaven, eller måske samler man på en helt særlig serie af smykker, som man ønsker sig år efter år.

Du kan også sagtens begive dig ud i kategorien lav-selv-smykker. Du kan online finde flere muligheder for at købe forskellige smykkematerialer, som du måtte for brug for.

Perler er et klassisk smykkevedhæng, og de findes i mange underkategorier. Der findes blandt andet seed beads, ædelstensperler, ferskvansperler eller glasperler.

Forskellige former og udtryk

Hvis du skal bruge perler til en halskæde, så kan du med fordel købe hele strenge perler, eller du kan købe løse, hvis du nu ønsker at blande forskellige. Uanset hvad kan du selvfølgelig også bruge perlerne til øreringe eller armbånd.

Du kan selv vælge, hvor store eller små de skal være, om de skal være hjerteformet, og hvilken overflade de skal have.

Samme sted vil du også finde de redskaber du skal bruge til at lave selve smykket. Der er forskelligt værktøj og snor, hvor du kan vælge imellem læder, gummi, elastik og meget mere.

Så hvis du ønsker et gør-det-selv-projekt, som du kan lave med familien, eller leder efter helt særlige smykkematerialer til en gave, så kan du komme i gang allerede i dag.