Det er altid hyggeligt og farverigt at have et fuglebur stående i stuen, men ligesom med alle mulige andre kæledyr, så skal der her også gøres rent i buret. Det er noget mange glemmer, og det er til stor skade for fuglene, der risikerer at blive syge i mødet med de mange bakterier.

Fuglen er ikke vant til at bo i sin egen afføring

Fuglen er vant til at flyve frit rundt i naturen, og det er derfor ikke normalt, at den er så meget i kontakt med dens egen afføring, som den er i et fuglebur. Når fugleklatterne tørrer ind, så kommer bakterierne også ud i luften, og fuglen risikerer at indånde dem. Derfor er det ekstra vigtigt at være ups på rengøringen.

Det er faktisk nødvendigt hverdag at hive sæben frem. Hver dag skal stængerne vaskes, mad- og vandskålen skal rengøres og bundlaget skal udskiftes. Bundlaget må altså godt være noget, som nemt kan udskiftes, sådan som avispapir eller kraftige papirservietter. Derudover så er det nødvendigt at få gjort hele buret rent mindst en gang i ugen.

Sørg for at indretningen af buret mindsker risikoen for bakterier

Det er muligt at indrette et fuglebur, så der kommer så få bakterier som muligt ind i selve buret. For eksempel kan det være en god ide at have vand- og madskålen hængende udenfor buret. Det betyder, at fuglene ikke har mulighed for at forurene skålene.

Derudover er det vigtigt for fuglene, at de har et sted at skjule sig. Der er dog større risiko for sygdomme, hvis du anlægger en rede i buret, da det lægger op til, at fuglene skal lægge æg. Så medmindre du gerne vil have fugleunger så sørg for, at der er et decideret skjulested og ikke en redekasse.

Med disse tiltag kan du holde bakterierne væk og fuglene raske. God fornøjelse.