Har du ikke en hobby, så skal du måske have anskaffet dig en. Der er nemlig flere grunde til, at en hobby er sundt for dig både fysisk og mentalt. Så nu er det på tide, at du løber ned i en hobbyforretning, så at du kan komme i gang med at forbedre din sundhed uden at få sved på panden.

Find en bog og bliv mindre stresset

Du kender måske til det at have en stresset hverdag, fordi du både skal på arbejde, handle ind og køre med børnene til deres fritidsaktiviteter. Her kan en hobby hjælp dig med at få stressniveauet ned i din hverdag. For eksempel viser forskningen, at blot 6 minutters læsning hver dag sænker stressniveauet med 68 procent.

Med en bog koncentrerer du dig om en ting, mens alt andet bliver lukket ude. Du slipper dermed bekymringerne, og i stedet slapper musklerne af, og hjerterytmen sænkes. Lytte til musik, gå en tur og se film virker også, men slet ikke lige så godt som at læse.

At strikke derimod kan også bruges til at få sænket roen i kroppen. De evige gentagelser af ret- og vrangmasker hjælper dig med at være i nuet, og det hjælper på koncentrationsniveauet og sænker blodtrykket.

Brug hobbyen til at styrke hjernen

Skal du til at lære et sprog ved hjælp af en ny sprogapp, eller måske du skal til at gå til skak? Det er i hvert fald hobbyer, som er med til at styrke og træne hjernen. Ved at lære nye fraser at kende, er du med til at holde din hjerne ung og stærk, så måske du skulle begynde at gå til hjernetræning.