Måske oplever du ofte smerter i de led, du bruger aller mest under udøvelsen af din favorit sport. Det kan for eksempel være lænden, knæene, anklerne, skuldrene, nakken, albuerne, eller andre steder på kroppen, hvor muskler og ligamenter kan tænkes at lide overlast under fysisk aktivitet. Ofte kan smerterne skyldes, at du har overtrænet et område, hvor musklerne så har dannet infiltrationer og uhensigtsmæssige spændinger. Dette kan medvirke til fornemmelsen af, at kroppen bliver stiv i leddene, eller nærmest bliver trukket skæv.

Kinesiologitape øger blodgennemstrømningen og løsner muskelspændinger

En løsning på dit problem kan være kinesiologitape. Kinesiologitape (også kendt som kineser tape, muskeltape, elastisk tape, kina tape eller kinesio tape) er, i modsætning til decideret sportstape, elastisk og, til en vis grad, eftergivende. Dette skyldes, at meningen med kinesiologitape ikke er at fiksere et led. Sportstape bruges primært til at forhindre, at en skade forværres, mens den er i heling (for eksempel forstuvninger eller forstrækninger af ledbånd). Kinesiologitape anvendes i tilfælde, hvor bevægeligheden hæmmes på grund af muskelspændinger, hvilket kan medføre uhensigtsmæssig træning og forkert belastning af resten af kroppen. Med kinesiologitape kan du understøtte musklerne, samtidig med at du øger mobiliteten omkring leddet. Kinesiologitape fungere nemlig således, at det løsner musklerne samtidig med at de aflastes, da blodcirkulationen i muskel vævet øges, og musklen derved får næring og ro til at hele.

En sundere kropsholdning med kinesiologitape

Ikke blot atleter kan have stor glæde af kinesiologitape. Også mennesker, som tilbringer størstedelen af deres arbejdsdag i en kontorstol foran et skrivebord, kan drage nytte af tapen, som kan hjælpe med at opretholde den rette postur. På den måde kan du undgå stivhed og smerter i nakke og skuldre, og samtidig få en flottere og mere rank kropsholdning. Læs mere om kinesiologitape på Henza.dk, hvor du finder et stort udvalg af sportstape og kinesiologitape i høj kvalitet.