At give sig til at male, tegne eller på anden måde farvelægge.
Man sætter sig måske i sit dertil indrettede atelier, som man måske har stablet på benene i et loftkammer, hvor man har smykket stedet op med de rette inspirerende omgivelser og har en god udsigt fra vinduet.

Blød musik bliver sat på anlægget, og man mærker inspirationen strømme indover en, så man gør klar med maling og pensel og sætter sig til rette foran ens lærred på staffeliet.

Og det staffeli skal være godt, for det duer ikke, at man som aspirerende – eller udlært og støttet – kunstner oplever ubehag ved den stilling, man sidder i og ryger ud af sit flow, så man ikke kan koncentrere sig om sit forestående kunstværk.

Derfor er der også en grund til, at de bedste staffelier kan indstilles ned til mindste millimeter, fordi det skal passe til den udøvende kunstners mange og lange stunder ved maleriet.

Det er ikke så let at vælge det rette staffeli, hvorfor man snildt man bruge lang tid på internettet for at afsøge markedet efter den bedste variant eller ligefrem besøge en fysisk butik for at afprøve staffeliets beskaffenhed og indstillingsmuligheder på egen krop. Ens kunst skal man nemlig ikke gå ned på.

Måske har man omtalte loftkammer til rådighed, så der er plads til store og mange staffelier, men måske er man den nøjsomme type, der blot har få værelser til rådighed, og så er det måske smartest for at spare på pladsen at købe et lille staffeli, der kan kobles fast på et bord, så det ikke optager plads på gulvet, som et mere genkendeligt staffeli gør det.

Og så kan det også være, at staffeliet slet ikke er til dig, men det er til dit barn, og så skal staffeliet af gode grunde være mere børnevenligt og skånsomt.