Har du helt styr på jargonen, når snakken falder på enkeltdelene ved en total låseløsning?

En lås er jo ikke bare en lås, for ingen mennesker med fornuft i omløbet vil “bare” købe en lås med alle sine delelementer uden at være sikker på, at man har gjort det bedste køb, for selvom et engangskøb af en god lås kan virke dyr, så er det bestemt penge sparet i det lange løb, hvis tyve skulle bryde ind i enten ens virksomhed eller hjemmebolig og berøve inventaret derfra.

Forsikringen fordrer ofte også, at man selv har gjort sig sine foranstaltninger ved at have sikret sig med en god lås inden et indbrud.

Derfor spørger vi, ved du, hvad en låsecylinder er?

Du har nok brugt sådan en mange gange i dit liv, selvom du ikke vidste, hvad den hed. Det er nemlig den anordning, du stikker din nøgle i, når du skal åbne eller låse noget.

Mange tror fejlagtigt, at en låsecylinder udgør selve eller hele låsen ved en låsemekanisme, men der spiller mange andre komponenter ind, som skal passe sammen for at give den bedste beskyttelse og sikkerhed.

De kender nok de mest velkendte modeller fra firmaet RUKO, der netop laver mange låse, og de udvikler konstant på forbedrede og tidssvarende låse og låsecylindre, der kan modsvare og modstå tyvenes ditto udstyr.

Blandt andet skal en god låsecylinder ikke kunne dirkes op eller bores i.