Det lugter lidt af tysk med umlautet i Tüv-ordet, og det er da også ganske korrekt, at vi har at gøre med noget, der har sin oprindelse i det tyske.

Der er nemlig tale om en tysk-udviklet sikkerhedsgodkendelse, der som standard beviser, at man her har at gøre med et produkt, der lever op til visse tyske standarder og krav.

En Tüv-godkendelse bliver ofte benyttet til gevindundervogne, sportsundervogne og sænkningssæt med videre, men den kan også bruges til andre elementer, såsom fælge, autostole og bremser for at nævne et par stykker.

Nu er tyskerne jo som bekendt kendte for at gå højt op i deres systemkrav, så man er på den langt gode side sikker på, at ens bil-produkter vil kunne holde til mange ting – og blandt andet gå gennem syn i DK – hvis du har en tuv godkendelse.

Dog skal du lige i samme forbindelse gøres opmærksom på, at bare fordi du har en Tüv-godkendelse, så er det ikke ensbetydende med, at din bils elementer, der har fået denne sikkerhedsgodkendelse, også er godkendt til at blive brugt i Danmark.

Der kan nemlig være specifikke lovkrav, som det anbefales, at du læser op på for en sikkerheds skyld, så du er helt sikker på, at du har fået den rette godkendelse til brug på de danske veje blandt andet.

Dette gælder for den sags skyld også for hvert land, du skal køre i, hvor der kan være andre krav til, at du må køre med gevindundervogne, autostole med mere.

Læs helst op dette, så du ikke risikere en dum bøde, fordi du troede, at det var nok med en Tüv-godkendelse.

Men det er værd at bemærke, at en Tüv-godkendelse er lavet efter visse EU-regler, så som sagt kan du være sikker på, at din bil går gennem syn med en Tüv-godkendelse i Danmark.

Desværre er det ikke alle steder, man kan få en officiel Tüv-godkendelse, så her skal du også hen og finde ud af, hvor det sker henne nærmest på dig.