Der er næsten ingen grænser for, hvad kulfiber kan bruges til, og det er et af de mest forekommende grundstoffer i universet. Det er et kunstigt fremstillet fiber, som består af carbon, og som bruges til at styrke forskelligt materiale, som for eksempel skader på båden. En af fordelene ved at bruge kulfiber er, at det er et utrolig let materiale. Det benyttes blandt andet også på formel 1-biler. Derudover, hvis masten skal udskiftes på båden, er det værd at investere i en kulfiber-mast, som er et utrolig let alternativ og gør, at båden krænger mindre på kryds. Du får altså en mere behagelig sejloplevelse for dig og familien eller vennerne.

En båd i kulfiber gør hele forskellen

Når der skal investeres i en ny båd eller arbejdes med kulfiber, er der er utal af muligheder og beslutninger, der skal træffes. En båd i kulfiber er stadig en smule dyrere end andre, men til gengæld står du med en båd, der ikke giver efter og omdanner al kraft til fart. Der er flere fordele ved at købe og arbejde med kulfiber. Som nævnt kan både mast, bom og for eksempel rat fås i kulfiber. Når du skal til at arbejde med kulfiber, finder du gode råd og sparring på hfmarine.dk. Der finder du et bredt udvalg af kulfiberdug til støbning og infusering med epoxy. Og der findes mange typer af kulfiber, så du skal tage stilling til, hvad der præcist er behov for i dit projekt. På hfmarine.dk finder du for eksempel kulfiber i en pæn vævet kvalitet, som bruges til overfladevæv, hvor kulfiberen ses. Du finder også kulfiber biaxial måtter, som anvendes til projekter, hvor høj styrke og et let emne ønskes.

Når skaden er sket på båden

Hvis skaden er sket på dækket, og du skal reparere glasfiber, hvor fibrene er gået i stykker, skal du starte med at slibe, hvor skaden er sket. Og yderlige 10 cm omkring for at udligne. Derefter skærer du dine glasfibermåtter til og tilpasser dem skaden. Hvis det kræver flere lag, er det en god idé at sørge for, at alle måtter er i nogen lunde samme størrelse. Når du skal tilsætte hærder til polyesteren, skal du være meget omhyggelig. Du kan læse meget mere på hfmarine.dk og få gode råd til processen, som kan virke omfattende, men slet ikke er.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *