I disse miljørigtige tider, er det private energiforbrug – og hvordan man kan begrænse det – et stort emne. Du går måske selv og overvejer, hvordan du kan bidrage til at skåne miljøet (og samtidig spare nogle basseører på din el- eller varmeregning). Og her kan du for eksempel overveje at anskaffe en varmepumpe i stedet for den nuværende varmekilde i dit hus.

Hvad er en luft til vand varmepumpe – og kan jeg installere sådan en?

En luft til vand varmepumpe fungerer efter samme termodynamiske princip som en jord til vand varmepumpe. Den største forskel på de to typer varmepumpe er, at en luft til vand varmepumpe er væsentligt nemmere – og knap så omkostningsfuld – at installere. Du skal heller ikke bruge kommunens tilladelse for at montere en luft til vand varmepumpe, og du behøver ikke at være i besiddelse af en stor have. Det eneste, en luft til vand varmepumpe kræver, er et varmefordelings system, som er baseret på vand – det vil sige, vandradiatorer og eventuel vandbaseret gulvvarme. Så får du primært din varme fra et oliefyr eller et gasfyr, har du mulighed for at erstatte dette med en luft til vand varmepumpe.

Hvorfor skal jeg vælge en luft til vand varmepumpe?

Du kan med stor fordel skifte dit gamle gasfyr eller oliefyr ud med en energi effektiv luft til vand varmepumpe – du vil opdage at din samlede varmeregning vil mindskes ganske betragteligt, især hvis du medtager udgiften til vedligeholdelse af varmekilden, altså dit fyr. En luft til vand varmepumpe leverer typisk cirka fire gange så megen energi som den forbruger i elektricitet – og du sparer hurtigt op imod halvdelen af dine udgifter til varme, samtidig med at du gør noget godt for miljøet.

Du kan læse mere om de mange fordele ved luft til vand varmepumper – samt se de nyeste modeller og deres specifikationer – på kinnan.dk