God søvn er en absolut nødvendighed, hvis du vil fungere som menneske, kollega og ven i løbet af en lang dag med mange udfordringer. Der er mange måder, hvorpå man kan komme til at sove bedre, og vi kommer her med tre fifs til, hvad du kan gøre, hvis du oplever, at en dårlig søvn forhindrer dig i at være bedste udgave af dig selv.

Sov i godt undertøj

Undertøj kan overraskende nok være en kilde til, at du sover med en vis uro i kroppen. Hvis man har gået i det samme undertøj hele dagen, kan det være frustrerende at falde i søvn i det, og du kan have brug for nyt undertøj, lige inden du går i seng. Du kan blandt andet benytte merinould undertøj, hvis du vil sikre dig helt optimal komfort til din søvn.

Har du styr på topmadrassen?

Selvom du har betalt mange penge for en stor og flot seng, så er det typisk topmadrassen, som afgør, hvor godt du egentlig sover om natten. Det kan lyde fristende med en blød topmadras, men mange danskere sover faktisk bedst på et underlag, som ikke nødvendigvis bøjer sig efter kroppen.

White noise

Har du tankemylder, som fylder hovedet, når du lægger dig til at sove? Så kan løsningen være såkaldt white noise, som er en mild baggrundsstøj, som overdøver tankerne i hovedet. Det kan eksempelvis være en fane, der kører på lavt blus, eller lyden er vind udenfor, hvis du sover med åbent vindue. Mange kan meget hurtigere falde i søvn med white noise til at tage fokus.