Det er snart sommer, og da udsigterne til udlandsrejser ser lidt mørke ud i øjeblikket, er der mange danskere, der har taget et valg om at blive hjemme. Ikke mindst for at kunne gå i gang med at planlægge ferie før sidste øjeblik. Teltture er blandt årets store ferietrends, og derfor har vi lavet denne miniguide til dig, der har planer om at tage på telttur. Der er nemlig stor forskel på telte, og hvad de skal og kan bruges til.

Campingtelt

Det giver nok sig selv, at et vandretelt er af en anden støbning end et campingtelt. Og sådan skal det være. Et campingtelt skal helst kunne rumme hele familien og have plads nok til, at det er til at holde ud at være i, sove i og have al sin bagage i. Campingteltet behøver ikke være let at slå op, for det skal kun slås op den første dag og pilles ned den sidste. Dertil behøver det heller ikke være lavet af lette materialer, fordi man typisk transporterer det i en bil til campingpladsen.

Vandretelt

Et vandretelt, derimod, skal være let at slå op efter en lang dags vandring, og let at tage ned, når man skal afsted igen næste dag. Det skal desuden være udført i et let materiale, der gør det nemmere at transportere rundt på ryggen. Et vandretelt skal som regel kun bruges til at sove i, og derfor er det muligt at få vandretelte, der er meget små og kompakte. Vandretelte er typisk dyrere end campingtelte, fordi konstruktionen er mere kompliceret og materialerne dyrere. Du bør altid købe et vandretelt, der er vandtæt, men du kan alternativt gå på jagt efter teltflage, som du kan lægge henover teltet, hvis det skulle begynde at regne på turen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *