Der er ikke noget så skønt som spirende blomster og syngende fugle, når man trasker rundt i haven og forbereder den til sommeren. Vi giver dig her de bedste råd til, hvordan du kan sikre dig, at dyrene vælger din have i stedet for naboens – fordi det kræver faktisk ikke super meget.

Anlæg et bassin eller en havedam med bassinfolie

Vand er kilden til alt liv, og selvom du i sommervarmen foretrækker en kold øl eller en limonade, så vælger dyrene stadigvæk vand over alt andet. Faktisk kan det ofte være svært at finde vand i sommervarmen, hvorfor et bassin i sidste ende kan redde dyreliv. Og det er jo rart at have på samvittigheden.

Det behøves heller ikke være så svært igen. Med bassinfolie holder dammen tæt, og så er det rigtig nemt at arbejde med. Dyrene vil flokkes om vandet, og du kan være heldig, at et andepar vælger din have som deres hjem de næste mange år.

Overdækninger og skjulesteder

Dyr søger helt naturligt mod steder og områder, hvor de kan skjule sig for rovdyr. Med fuglehuse, brædder og andre elementer kan du gøre din have meget attraktiv for egern, småfugle og andre søde dyr, der søger tilflugt.

Foderstationer holder dyrene tæt

Det giver sig selv, men mad kan lokke ethvert dyr til. Når du opsætter en foderstation, skal du være sikker på at lokke de rigtige dyr til med den mad, du bruger. Undersøg derfor nærmere, hvad de søde og ufarlige dyr spiser, og hvad de irriterende dyr ikke spiser, så du kan designe din foderstation med specifikt henblik på eksempelvis egern, ænder og fugle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *