Når der skal løftes tunge og vanskeligt håndterbare emner, er det vigtigt at have den rette løfte- og bære teknik. Mange medarbejdere på byggepladser og inden for andre typer anlæg, for eksempel vejarbejde, samt i industrien og produktionen, må hvert år lægge sig syge med skader som følge af løfterelaterede ulykker. Det er nemlig ikke altid så nemt at iagttage den korrekte løfte teknik og positur, når man skal bakse med et brønddæksel, en tung kantsten, eller porøse beton elementer. Det er de færreste af disse, som er forsynet med ergonomisk korrekte greb eller håndtag – og derfor risikerer man skader som konsekvens af uhensigtsmæssig kropsstilling.

Dette kan for det første udarte sig i akut opståede skader som for eksempel forstrækninger eller fibersprængninger i ryg eller skuldre, skader på knæ og ankler på grund af den høje belastning, og knuste knogler i fingre eller tæer, hvis man taber emnet eller kommer i klemme. For det andet kan længere tids høj belastning ved tunge løft afstedkomme langtidsvirkninger i form af nedslidning – mange arbejdsmænd og andre medarbejdere udvikler smertefuld slidgigt og andre symptomer på nedslidning forholdsvis tidligt i deres arbejdsliv. Dette er, i sagens natur, omkostningsfuldt for såvel arbejdsgiver som den enkelte medarbejder. De dygtige hænder vil man gerne beholde så længe som muligt – og helst undgå de lange sygemeldinger.

Let arbejdet for dit mandskab en pallevogn fra ASP Produktudvikling

Den nemmeste måde, hvorpå du kan undgå løfterelaterede skader i løbet af arbejdsdagen, er ved at stille praktisk løfteudstyr til rådighed for dine medarbejdere. Med det rette udstyr til håndtering, løft og flytning af materiel kan du desuden spare mange mandetimer, da disse smarte aggregater betjener sig af teknologi som for eksempel, hydraulik, pneumatik, og vakuum teknologi. På den måde udnyttes mandskabet mere optimalt. De fleste af redskaberne kan nemlig betjenes af én mand, hvor der før skulle to eller flere mand til at udføre opgaven.

Ud over løfteudstyr, er det også vigtigt at have det rigtige udstyr til transport af materiel. Byggematerialer skal typisk fragtes fra en aflastningsplads til det sted på byggepladsen, hvor det skal monteres – og hertil skal der bruges sikker og nem transport. Et eksempel på denne type udstyr er den smarte og praktiske pallevogn fra ASP produktudviking. Med en pallevogn kan du nemt og hurtigt transportere tunge emner uden at belaste ryg, nakke, knæ eller skuldre. Tunge fliser og andre elementer transporteres nemt og ubesværet med en pallevogn – og du skåner medarbejdernes rygge, knæ og arme.

Se pallevognen på https://asp-produkt.dk/pallevogn/