Hvis du skal have gæster på besøg til aftensmad, kan madlavningen hurtigt føles uoverskuelig, hvis det er til mange mennesker. Som vært eller værtinde vil man gerne forkæle sine gæster og gøre dem glade, men samtidig har du måske hverken tid, lyst eller overskud til at stå i køkkenet i flere dage. På selve festaftenen vil man langt hellere bruge tid med sine gæster end at stå i køkkenet for at lave mad.

Men du kan komme omkring dette problem med nogle lette retter, der ikke kræver meget at lave, kun skal have lidt eller ingen tilberedning, og som kan passe sig selv.

Tapas med ost og pølse

Ost og pølse, såkaldt charcuteri, er en sikker vinder, som de fleste kan gå med til. Gå ned i supermarkedet eller din lokale slagter, ostehandler, eller delikatesse og køb dine favoritoste og -pølser. Som tilbehør kan du købe nogle gode oliven, nødder med honning, fyldte peberfrugter, lidt frugt, grøntsager og brød. Glem for guds skyld ikke det gode brød! Fordelen ved tapas er, at det bare skal anrettes og sættes på bordet. Og så er det superhyggelig gæstemad, som man kan sidde med i mange timer.

Tærter

Tærter er fremragende gæstemad, der både er let at lave og som heller ikke koster en formue. Tærtedejen kan du lave selv eller købe færdiglavet i alle supermarkeder og dagligvareforretninger. Skaf nogle tærteforme, du kan sandsynligvis låne dem, læg dejen i formen og fyld den med dit yndlingsfyld og æggemassen. Tærterne kan laves dagen i forvejen, så du bare skal varme dem op på dagen. Og når du har fyldt dem, skal de bare ind i ovnen, så du har masser af tid til dine gæster. Det er desuden en god måde at få brugt resterne i grøntsagsskuffen.