Ret kontant forklaret er en hofteholder egentlig et stykke beklædningsgenstand til kvinder i form af undertøj, der dækker benene til, holder bendelen på plads og supplerer trusse-partiet.

Desuden var tanken med hofteholderens indførsel, at den skulle være en erstatning for det vante korset, hvor hofteholderen stadig ydede en slankende effekt, men var markant mindre i omfang og nemmere at tage på.

Hofteholderen kom til Danmark i starten af 1900-tallet, hvor den forandrede sig til det smartere og nemmere opad gennem tiden, men omkring 1960’erne blev hofteholderne mindre solgt i butikkerne, og dens udbredelse og popularitet dalede, da man begyndte at indføre og bruge strømpebukser, der – atter -var nemmere at iføre sig og fyldte mindre, end hofteholdere gjorde.

Men i dag kan man stadig købe hofteholdere, som bliver brugt til alt fra dens oprindeligt tiltænkte brugsfunktion til intime stunder og at pirre, til at klæde sig ud med for at mindes gamle tider eller til transvestitter og dertil relaterede.

Hofteholdere, der også blive brugt under betegnelsen stockings på engelsk, kan nemlig være et supplement til en hel undertøjs-mundering i form af en lækker bh eller en helhedsdragt, hvor stocking-delen dækker meget af kroppen, men stadig befinder sig i gråzonen mellem at afsløre for meget og tildække det passende.

Siden hofteholderen stadig nyder fascination og skal monteres korrekt og sidde perfekt for at tage sig pænt ud, vælger mange kvinder at bruge tid og omtanke på at tilføje en helkrops-stocking eller blot underdels-hofteholder til garderoben.

Hofteholderen og generelt sexet undertøj er også noget, som den bedre halvdel elsker at give til ens udkårne – af flere årsager.

Men fordi det netop er noget tøj, som skal sidde korrekt, skal man gøres sig mange tanker og lave sin forudgående research ordentligt, inden man køber den egnede hofteholder til den anden part.

Man ser også hofteholderen benyttet, når kvinder – og mænd – skal klæde sig ud for at hylde forgangne årtier og se tilbage på en tid, hvor kvindernes garderobe i langt de fleste tilfælde indeholdt hofteholderen under kjolen.

På den måde var der også noget sexet ved, at man fik kig på hele eller delen ved hofteholderen på en kvinde, da det var ensbetydende med, at man var kommet rigtig tæt på det aller helligste.

Hvem har ikke også set en god spionfilm, hvor kvinden gemmer en pistol eller lignende i sin hofteholder?

Således kan en hofteholder i dag stadig bruges som godt undertøj, men den er også brugbar i forbindelse med intime lege eller til udklædning.