Selvom du stort set altid vil have din bil med, når du er på campingferie, er det stadig rigtig rart for dig, at du kan have en cykel med. Med den er det muligt for dig at udforske lokalområdet på en helt anden måde, end hvis du er i bil. Det er meget nemmere for dig at stoppe op og se på steder, du kører forbi, og det er nemmere for dig at tage cyklen, hvis du bare skal en kort tur. Det kan for eksempel være, hvis du skal op til købmanden for at købe morgenbrød. I det tilfælde er der jo ingen grund til at starte bilen. 

Heldigvis er det nemt for dig at have en cykel med på campingferien. Du kan nemlig købe en foldecykel, som du kan have med. Navnet foldecykel siger næsten det hele: Det er en cykel, som du kan folde utrolig meget sammen, så du nemt kan have den med på campingferien. Der handler det jo generelt for dig at om at finde på løsninger, hvor du ikke kommer til at bruge så meget plads, og der kan foldecyklen netop være den rette for dig. 

Har du ikke plads til at have cyklen inde i selve campingvognen, kan du have et stativ bag på vognen, hvor du kan have cyklen hængende. Dermed kan du nemt tage den af og på, når du skal bruge den. Det giver dig også et sted at opbevare den, når du er på campingpladsen. 

Der er flere forskellige steder, hvor du kan købe en cykel til campingferien. Et af de steder, hvor de har et stort udvalg, er på campingudstyr.dk. Der har de generelt en masse forskellige former for udstyr til campingferien. Er der andet, du mangler, kan du derfor helt sikkert også finde det hos dem. 

Hos campingudstyr.dk kan du vælge mellem forskellige former for cykler. Det er dels en helt almindelig cykel, hvor du skal bruge rugbrødsmotoren for at komme frem. Dels er det en elcykel, hvor du kan få noget hjælp. 

Hvis du ikke er vant til at cykle så meget, eller hvis du har planer om at cykle nogle længere ture, når du er på campingferie, kan det være rart for dig, at du har en elcykel. Du får virkelig en stor hjælp af den el, der er i. Dermed kommer du ikke selv til at bruge lige så mange kræfter. Det er virkelig med til at gøre det meget nemmere for dig at komme rundt. 

Den største ulempe ved en elcykel er selvfølgelig, at du skal huske at lade den op. Det kræver derfor, at du bor på en campingplads, hvor du har adgang til strøm. Bor du ofte på mere primitive pladser, kan en elcykel blive bøvlet for dig at have med, fordi du ikke har mulighed for at lade den op. 

Bor du på mere primitive campingpladser, kan en foldecykel derfor være det bedste bud for dig. Den er med til at gøre, at du ikke behøver at tænke på el. Den kræver så selvfølgelig også langt flere kræfter af dig.