Der var pludselig mange ting, der blev lukket ned på uvis tid, da Coronakrisen kom til Danmark, og der er nok ikke mange dele af samfundet, som kan sige at de er gået fuldstændig fri for de mange nedlukninger og restriktioner. Den store ned lukning gav mange usikkerheder og dystre forudsigelser, eksempelvis blev der spået at boligmarkedet ville lide under et drastisk fald, men det har vist sig ikke at være tilfældet. Tværtimod er boligmarkedet nu inde i en god udvikling, og markedet stabiliserede sig hurtigt, og prognoserne for det kommende år er lovende. Så skulle I stå med et ønske om at sælge, ja så er markedet faktisk klar til at tage imod jeres bolig. Men måske er I lidt i tvivl om, hvad jeres hus står til, og venter I stadig forgæves på en offentlig ejendomsvurdering, der laves hvert andet år, men som her i 2020 er udsat? Så kan I bruge Dansk Boligvurderings boligberegner, der kan give jer en realistisk vurdering af jeres bolig, og så behøver I ikke vente på den offentlige før I går videre med jeres planer.

Hvorfor er den offentlige ejendomsvurdering stadig vigtig?

Den offentlige ejendomsvurdering laves af Skat for at kunne udregne de skatter, du betaler, som for eksempel grundskyld og ejendomsværdi, der altså noget staten bruger, men også noget som mange private benytter til at få et indblik i deres økonomi. Derfor kan det også give lidt uro i sindet for nogle, at denne vurdering nu er udsat – I kan dog få et indblik i jeres ejendomsvurdering gennem den førnævnte boligberegner, som endda er mere præcis end den forhenværende offentlige ejendomsvurdering. Det er meningen, at den skal afspejle en ejedoms værdi, men det har ofte ikke været tilfældet, og det er altså også derfor den i år er udsat: man er nemlig ved at lave boligskattesystemet om, så man kan få nogle langt mere præcise udregninger. Vejen til det nye og mere retvisende system har været lang, og det lader til at en ny model, der kan bruges at både os private og af staten, desværre lader vente på sig et stykke tid endnu.

Tryghed under hele forløbet

Dansk Boligvurderings online boligregner er udviklet til jer, der gerne nemt vil have prisen på din bolig at vide, så I kan komme videre med jeres planer. Gennem 6 simple steps, hvor I blandt andet skal vælge boligtype, vurdere beliggenhed og stand, samt notere hvornår I påtænker at sælge, kan I altså få en professionel og realistisk pris på jeres bolig selvom den offentlige ejendomsvurdering lader vente på sig. Det er et værktøj designet til jer for at give jer tryghed og forudsigelighed i forbindelse med salget af jeres bolig i en ellers uforudsigelig tid.

En mere præcis vurdering af din bolig

En ejendomsvurdering kan altså bruges til mange ting, men idet at den offentlige udregnes udelukkende på baggrund af nogle skøn og almindelige karakteristika, så kan denne vurdering ikke blive 100% præcis. En helt præcis udregning kan I kun få ved at få en mægler ud, der besigtiger ejendommen, hvilket I også kan få gennem Dansk Boligvurdering – en mægler, der ser jeres ejendom an i egen person er altid den mest optimale, og nu da landet er ved at åbne igen, så kan I også roligt bestille en ud til jeres bolig. Sidder I inde med spørgsmål eller bekymringer i forbindelse med salget af jeres bolig i denne Coronatid, så kan de også hjælpe jer med det og andre spørgsmål I måtte have – I kan altid ringe eller sende dem en e-mail helt uden omkostninger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *