Der er mange ting du bør overveje forud for anskaffelse af kølerum eller fryserum. Processen kan være kompleks, men bare rolig – we got your back!

1) Vælg en leverandør du har tillid til

Det er vigtigt at vælge en leverandør, som du har tillid til og som tager sig tid til at sætte sig ind i dine behov. Det kan være en rigtig god idé at få en fagmand forbi for at se, hvor kølerummet skal opstilles. Er det tiltænkte lokale egnet eller har han andre forslag? Valg af kølerummets placering kan vanskeliggøres af begrænset plads, fredede bygninger m.v., men det er muligt at lave en god indretningsløsning i langt de fleste tilfælde.

Når du har fagmanden på besøg vil du kunne forklare ham, hvordan du bruger kølerummet og, hvordan din arbejdsgang er. Hvor ofte du skal du ind i kølerummet osv. En kølemand vil desuden komme med råd til, hvilken type køleaggregat, der vil være oplagt til dit kølerum på det konkrete opstillingssted. I vil desuden kunne afstemme forventninger til budget.

2) Vælg det rigtige køleanlæg til dit kølerum

Til små kølerum kan du med fordel anvende et kompakt køleanlæg, som er monteret på siden af kølerummet. Det er en god økonomisk løsning. Det er dog ikke altid en god idé. Hvis kølerummet er opstillet i et varmt køkken eller i et varmt, trangt lokale, vil det integrerede køleaggregat få problemer på sigt. Vi anbefaler dig altid at tage din kølemand med på råd, når du skal vælge køleanlæg til dit kølerum. Kølemandens viden er guld værd for dig – for han har stået i samme situation mange gange før – og han kender til alle løsninger: kompaktkøleanlæg og splitanlæg – hvor kompressoren flyttes til et tilstødende lokale eller udendørs.

3) Indret rummet med reoler

Kvadratmeterne i kølerummet er dyre og det gælder om at udnytte pladsen optimalt. Desuden er det lettere at holde orden i råvarerne, så de bruges i den rigtige rækkefølge og ”gamle” varer ikke putter sig. Ved at arrangere råvarerne på hylder lettes rengøringen, hvorved der også opnås bedre hygiejne. Ligeledes undgås løft af tunge kasser fra gulvhøjde, hvilket er godt for arbejdsmiljøet!

Det kan betale sig at få et skræddersyet kølerum

Det er nemt at finde et billigt standard kølerum, men der kan være andre vigtige faktorer end prisen. En effektiv udnyttelse af din lagerplads er afgørende. Måske kan du få bedre udnyttelse af dit lagerlokale, hvis kølerummet leveres med et indhak, som går uden om en faldstamme eller en søjle i bygningen. På den måde får du mere plads til dine varer, idet du ikke er nødt til at udelade en hel niche med søjler, faldstamme eller andre forhindringer. Ved opstilling af kølerum i en kælder med lavt til loftet og loftsbjælker kan en løsning med et forsat loft være eneste mulighed.